Dalmatinski pršut trajan je suhomesnati proizvod zaštićen oznakom geografskog porjekla. Stoga je njegova proizvodnja dopuštena isključivo unutar Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Izrađuje se od svinjskog buta s kosti koji se soli morskom solju, preša, a zatim vrlo kratko dimi izgaranjem suvog bijelog drveta, te ostavlja da se suši i sazrijeva najmanje godinu dana. Tradicionalni i prirodni postupak proizvodnje znači proizvod bez dodatnih konzervansa i aditiva - pršut ne smije sadržavati nikakve dodatke (nitrite, nitrate, kalijev sorbat, askorbinsku i propionsku kiselina) osim morske soli. Gotov proizvod odlikuje lagan i aromatičan, blago slan okus, te jednolično raspoređena crvena boja mesa i mekana konzistencija.

Tehnologija proizvodnje dalmatinskog pršuta, koja potiče još iz dobi starog Rima, generacijski se prenosila s koljena na koljeno, te se s vremenom razvio postupak proizvodnje kakav danas poznajemo.

Posebnost dalmatinskog pršuta očituje se u načinu njegove pripreme i uslovima proizvodnje u prirodnom okruženju – mediteranska klima i izloženost vjetrovima optimalni su uslovi za sušenje i zrenje pršuta.

Recepturu, koja je spoj tradicionalne i autohtone vrijednosti s modernom tehnologijom, njegujemo i mi pri nastanku naših proizvoda - prepoznatljivih po specifičnoj aromi i mirisu , te blagom slanom okusu.